Ramsløkolje og chiliolje.

I disse ramsløktider er det jo umulig å ikke bli bitt av basillen.

Jeg har brukt ramsløk i flere år, men ikke funnet noe i Trondheimsområdet.

Jeg har kjøpt løk og stiklinger for å prøver å dyrke frem selv, men uten hell.

Så da må jeg jo bare kjøpe.

Jeg tar meg gjerne en svipptur til Danmark, og da kjøper jeg med ramsløk og andre krydderurter.

Da får jeg frisk fra markedet, eller tørket fra butikken.

Det er forresten lett å finne selv også i Danmark, så har plukket med meg litt.

Den tørkede ramsløken blander jeg med olje på en liten krukke.

Det samme gjør jeg med chiliflak.

Finn egnet liten krukke, fyll på med tørket ramsløk eller tørket chiliflak.

Fyll på med olje og rør rundt.

Hell på litt ekstra olje, slik at det danner seg et “lokk” med olje på toppen, slik at det forsegles.

Krukkene oppbevares i kjøleskap, og har utrolig lang holdbarhet.

Dette tas frem ved grilling og settes på bordet, slik at hver og en kan forsyne seg med oljene.

Husk: Det blir veldig sterkt når det har stått litt.

Oljen trekker til seg smak, så brukes med forsiktighet.

#ramsløk, #chili, #glutenfri, #laktosefri, #sukkerfri.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg