Plukkfisk er alltid godt. God gammeldags tradisjonsmat som lages i flere land,
men dette er en Bergen-versjon.
Du kan bruke skinn- og benfri torsk eller sei, gjerne rester av ferdig kokt fisk.
600 gram poteter
2 ss smør
ca. 2 dl helmelk
500 gram torsk- eller seifilet
1 gul løk, finhakket
1/2 purre, finhakket
Salt og pepper
Kokt potetene møre og mos dem sammen med smør og halvparten av melken.
Stek løken og purren myk i smør. Vend løken inn i potetstappen.
Hold av litt purre til pynt.
Kok opp rikelig vann og legg i fisken når vannet koker.
Fisken skal trekke i kokende vann i noen minutter til den flaker seg.
Fisken tas opp av kokevannet og hakkes i biter.
Blandes deretter i potetstappen,
spe med litt melk, til passe konsistens, smak til med salt og pepper.
Strimle opp litt purre og klipp opp litt bladpersille til pynt.
Serveres gjerne med godt brød eller flatbrød.