Agurksuppe med urter.

Hva med denne til 17. mai?
Lurer på om jeg skal prøve meg på denne.
Ser enkel og grei ut, og sikkert god.
Sakset fra Matprat.no.
Agurk og urtesuppe

Agurksuppe med urter

Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak. 

Ingredienser

  • 2 stk agurk
  • 11/2 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 1/2 stk sitron
  • 1/2 ts salt , gjerne urtesalt
  • 1/4 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 1/2 stk rødløk
  • 1/4 stk agurk
  • 1 stilk frisk dill
  • 1 ss virgin olivenolje

 

Slik gjør du

  1. Skjær av topp og bunn på agurken og skrell av det meste av skallet. Del agurken i grove biter. Plukk blader av urtestilkene. Kjør agurk, yoghurt, hvitløk, urter og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe. Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres. Den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
  2. Skrell agurk, del den i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløk.
  3. Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.
  4. Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg