Hva med denne til 17. mai?
Lurer på om jeg skal prøve meg på denne.
Ser enkel og grei ut, og sikkert god.
Sakset fra Matprat.no.
Agurksuppe med urter
Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.
Ingredienser
Slik gjør du
- Skjær av topp og bunn på agurken og skrell av det meste av skallet. Del agurken i grove biter. Plukk blader av urtestilkene. Kjør agurk, yoghurt, hvitløk, urter og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe. Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres. Den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
- Skrell agurk, del den i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløk.
- Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.
- Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.
Så veldig frisk og god ut!
Henriette Celin: Ja denne må prøves.