Nå begynner rabarbraen å komme for fullt, og det er best å bruke den etterhvert.
Den smaker best nå på våren, og bør høstes inn før St. Hans.
1 1/2 kg rabarbra
4 liter vann
1-2 dl sukker
1-2 sitroner i skiver
Skjær rabarbra i store stykker.
Trenger ikke skrelles.
Kokes møre i vannet.
Sil saften.
Rør sukker ut i den varme saften og gi den et oppkok under omrøring.
Skjær sitron i skiver.
Fyll den varme saften på varme flasker sammen med sitronskivene.
Nytes iskald med isbiter.
#rabarbra, #sitron, #Sommerdrikk, #hjemmelaget, #saft #tradisjon #matfraegenhage #dyrkeselv #matfrabunen #sommerdrikk #terrassekos #sitron #sommerkvelder #utekos #frisktoggodt
4 kommentarer
Dette så godt ut
(Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
nam det så godt ut ønsker deg en fin dag
gå gjerne innpå bloggen min og klikk på en av de plaggene du synes var fine fra mine summer favoritter klær:D
lisarorvik: Takk. Jeg kikker innom.
eveliin: Takk. Jeg kikker forbi.