Rabarbra og sitron – friskt og godt.

Nå begynner rabarbraen å komme for fullt, og det er best å bruke den etterhvert.

Den smaker best nå på våren, og bør høstes inn før St. Hans.

 

1 1/2 kg rabarbra
4 liter vann
1-2 dl sukker
1-2 sitroner i skiver

Skjær rabarbra i store stykker.

Trenger ikke skrelles.

Kokes møre i vannet.

Sil saften.
Rør sukker ut i den varme saften og gi den et oppkok under omrøring.

Skjær sitron i skiver.
Fyll den varme saften på varme flasker sammen med sitronskivene.

Nytes iskald med isbiter.

 

 

 

#rabarbra, #sitron, #Sommerdrikk, #hjemmelaget, #saft #tradisjon #matfraegenhage #dyrkeselv #matfrabunen #sommerdrikk #terrassekos #sitron #sommerkvelder #utekos #frisktoggodt

 

4 kommentarer

Siste innlegg