Fløyelsgrøt (smørgrøt)

 

Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som vi bruker å kalle den, er en billigere versjon av rømmegrøten.

Lettvint og godt en travel hverdag.

 

Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen.

Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter

 

Rør i smøret til slutt og smak til med salt.

Server grøten med sukker og kanel.

Ingredienser

1 l melk (lett- eller helmelk)

2 dl hvetemel

50 gr. smør

1/4 ts. salt

2 ss. sukker

Kanel og sukker til topping.

Serveres gjerne med smørøye.

Her ble grøten spist opp før vi rakk å ta bilde.

#grøt, #smørgrøt, #fløyelsgrøt

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg