Fløyelsgrøt (smørgrøt)

 

Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som vi bruker å kalle den, er en billigere versjon av rømmegrøten.

Lettvint og godt en travel hverdag.

 

Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen.

Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter

 

Rør i smøret til slutt og smak til med salt.

Server grøten med sukker og kanel.

Ingredienser

1 l melk (lett- eller helmelk)

2 dl hvetemel

50 gr. smør

1/4 ts. salt

2 ss. sukker

Kanel og sukker til topping.

Serveres gjerne med smørøye.

Her ble grøten spist opp før vi rakk å ta bilde.

#grøt, #smørgrøt, #fløyelsgrøt

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg