Det florerer av oppskrifter på pesto, grønn pesto og rød pesto, men med ulike urter og oljer.
Og det smaker jo godt til fisk og kylling, over en salat, pizza eller kokt pasta.
Men med nøtteallergi er det mange som ikke tåler den tradisjonelle med pinjekjerner.
Jeg lager derfor her en variant som nøtteallergikerne kan spise.
Denne kan varieres med de urtene du liker best, alt fra basilikum, persille, grønnkål, rucola kan brukes.
Det er bare smaken som avgjør hva du vil bruke.
Her kan du selvsagt også bruke ramsløk hvis du er så heldig å ha dette tilgjengelig.
Jeg har kjøpt tørket ramsløk, og benytter denne i pestoen.
Ingredienser:
1 bunt med persille
1 dl mandler
1 dl revet parmesan
1-2 fedd hvitløk eller
noen blader ramsløk
saften av en halv sitron
1 dl rapsolje
salt og pepper
Alt du trenger å gjøre er å grovkutte persillen sammen med hvitløk og ramsløk.
Heller dette i en stavmikserbeholder sammen med mandler, revet parmesan og olje.
Dette kjøres sammen til en glatt masse.
Juster mengden olje til passe konsistens.
Smakes til med sitronsaft, salt og pepper.
Jeg fyller den på glass og “konserverer” med å helle på litt olje på toppen.
Smaker best nylaget, men holder fint noen uker i kjøleskapet.
Husk at hvitløksmaken blir sterkere jo lengre den står og trekker.
Jeg bruker å tilsette 3-4 fedd hvitløk, så den blir sterk og god.
Det kommer nok ingen varulver hit med det første!
Så er det bare å koke pasta og helle pestoen over og røre rundt.
Eller på grillen på et stykke fisk eller kylling.
Vel bekomme!
#pesto #grønn #pesto #nøttefri #persille #mandler
#parmesan #laktosefri #glutenfri #lavkarbo
#sommer #sommermat #vegetar #snadder #italia