KJØTTKAKER
600 g kjøttdeig
1 ts sort pepper
1 ts salt
3 ss potetmel
1 halv finhakket løk
1 egg
ca 2 dl vann
Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med de øvringe ingrediensene.
Spe med vann til passe konsistens.
Krydre med salt og pepper.
Stekes i varm stekepanne med smør til de er gyldne og har fått fin stekeskorpe.
De gjennomstekes i sausen etterpå.
BRUN SAUS
4 ss smør
4 ss hvetemel
ca.1 l kjøttkraft eller buljong
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med varm kraft eller vann med buljong til passe tykkelse, og rør godt mellom hver gang du sper.
La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vær forsiktig med saltet for buljong er også salt.
Kjøttkakene has i sausen og koker med noen minutter.
Sausen får dermed god smak fra kjøttkakene også.
KÅLSTUING
1/2 hodekål
3 ss smør
3 ss mel
3,5 dl melk
Salt og pepper
Snitt hodekål fint og kok opp i lettsaltet vann.
Lag hvit saus av smør og mel. Spe med melken til passe tykkelse.
Smak til sausen med salt og pepper.
Ha i den lettkokte hodekålen og rør sammen.
Damp grønnsaker.
Kok poteter.
Serveres med kokte poteter, grønnsaksblanding og flatbrød.
Følg meg på facebook: https://www.facebook.com/Hverdagsmat-fra-bunnen-1619621601694974/?fref=ts
#tradisjon #tradisjonsmat #rustikk #kjøttkaker #hverdagsmat #bondekost #kålstuing #brunsaus #familie #familiemiddag #kål #kjøttdeig #matfrabunnen #hjemmelaget
Dette så kjempe godt ut
lisarorvik: Takk. God tradisjons-mat. Ha en fin dag.