Spiser du lavkarbo eller ønsker å kutte ned på karbohydratene, er en blomkålgrateng et godt alternativ til potetene.
Retten er glutenfri.
Med ost og bacon kan de vel ikke bli feil?
Del blomkålen i små buketter, skylles godt i kaldt vann.
Hakk løk og paprika.
Sausen lages av kremosten og kremfløten. Dette piskes sammen, og du får en tykk og god ostesaus.
Smakes til med urter og salt, pepper.
Du trenger ikke steke grønnsakene på forhånd.
Stek baconet i en stekepanne.
Alt helles i en stor ildfast form, pass på så den ikke blir altfor full, da koker det over.
Dryss på litt hvitost på toppen.
Gratengen stekes midt i ovnen, gjerne på rist, i ca. 35-40 minutter, på 180 grader varmluft.
Ta den ut å la den stå å sette seg litt før servering.
Du kan utelate bacon og servere vegetar, eller som tilbehør til valgfritt kjøtt,
kylling eller fisk til.
Gjerne sammen med en grønn salat.
Du trenger:
1 blomkålhode
1 løk
1 rød paprika
2 bokser fløteost(krydder eller urter)
2-3 dl kremfløte
1 pk smårettbacon
Urter, salt, pepper.
Revet hvitost
#lavkarbo #Glutenfri #grønnsaker #blomkål #blomkålgrateng #bacon #hvitost #familie #rustikkmat #sunt #middag #kveldskos