Søndag morgen er bakedag.
Frø og øvrige ingredienser finnes frem.
Idag har jeg lyst til å gjøre en liten vri på brødene,
ved å bytte ut litt frø og kjerner med mandelmel.
Dette brødet har 1-2 karbs pr skive, alt etter tykkelsen på skiva.
Det du trenger til ett brød er:
5 egg
1 boks rømme eller kesam
30 gram mandelmel
60 gram kruskakli
20 gram knuste linfrø
50 gram sesamfrø
1 ts salt
2 ts bakepulver
Rør sammen egg og rømme/kesam. Bland det tørre i en bolle, hell det så oppi det våte og rør inn.
Hell røra oppi en smurt og bakepapirkledd brødform. Det kan være vanskelig å få ut brødet uten bakepapir.
Trenger ikke heving. Settes rett inn i forvarmet oven. Stekes en time på 160 grader varmluft, midt i ovnen.
Tas ut av forma når det er ferdig stekt, og legges på rist slik at det får dampet ut litt fuktighet før du begynner å skjære i det.
Oppbevares i brødpose i kjøleskapet. Det holder lenge i kjøleskapet, men det kan også fryses.
Del det gjerne i to å frys det halve, så har du ferskt brød i lang tid.
Her testes lavkarbobrødet med hvitost og paprika.
Vel bekomme!
#lavkarbo #brød #lavkarbobrød #mandelmel #sunt #dia #helse #baking #suntoggodt #frokost
Dette så kjempe godt ut
(Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
lisarorvik: Takk. Jeg er gjerne med