Lavkarbobrød med mandelmel.

Søndag morgen er bakedag.

Frø og øvrige ingredienser finnes frem.

Idag har jeg lyst til å gjøre en liten vri på brødene,

ved å bytte ut litt frø og kjerner med mandelmel.

Dette brødet har 1-2 karbs pr skive, alt etter tykkelsen på skiva.

 

Det du trenger til ett brød er:

5 egg

1 boks rømme eller kesam

30 gram mandelmel

60 gram kruskakli

20 gram knuste linfrø

50 gram sesamfrø

1 ts salt

2 ts bakepulver

Rør sammen egg og rømme/kesam. Bland det tørre i en bolle, hell det så oppi det våte og rør inn.

Hell røra oppi en smurt og bakepapirkledd brødform. Det kan være vanskelig å få ut brødet uten bakepapir.

Trenger ikke heving. Settes rett inn i forvarmet oven. Stekes en time på 160 grader varmluft, midt i ovnen.

Tas ut av forma når det er ferdig stekt, og legges på rist slik at det får dampet ut litt fuktighet før du begynner å skjære i det.

Oppbevares i brødpose i kjøleskapet. Det holder lenge i kjøleskapet, men det kan også fryses.

Del det gjerne i to å frys det halve, så har du ferskt brød i lang tid.


Her testes lavkarbobrødet med hvitost og paprika.

 

Vel bekomme!

#lavkarbo #brød #lavkarbobrød #mandelmel #sunt #dia #helse #baking #suntoggodt #frokost


 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg