Ingenting er vel bedre enn å høste inn fra egen hage.
Jeg elsker å dyrke urter og grønnsaker som ikke tar for stor plass,
og som ikke krever for mye stell.
Da er rabarbra midt i blinken.
Krever minimalt med stell, kommer igjen år etter år,
og gir god avkastning hvert år.
Så nå er tiden inne for å høste litt. Den har vokst seg stor allerede.
Nå skal det kokes syltetøy. Uten sukker.
Dette tror jeg blir godt.
Du trenger:
1 kg rabarbra
sukrin/sukrinmelis/natreen
vann
kanel/vanilje
litt sitronsaft
Rabarbraen høstes på følgende måte; vri og napp ut istedenfor å skjær.
Det må ikke bli igjen noe av stilken.
Denne kan nemlig råtne opp og gjøre skade på rota.
Grovhakk og skyll godt.
Ha rabarbraen i en kasserolle og fyll på med vann, slik at det dekker.
Men ikke for mye, da blir det suppe.
La det stå og småkoke i 40-45 minutter, til rabarbraen er myk.
Smak til med litt sitronsaft på slutten.
Tas av og kjøles ned.
Søtning tilsettes etter smak, ikke sikkert du trenger så mye.
Dryss på kanel, hvis du liker det.
Eller smak til med vanilje.
Helles på passende glass og oppbevares i kjøleskapet.
Nydelig smak av sommer.
Kan også fryses, hvis du lager mye på en gang.
Kjekt å finne smaken av sommer i fryseren en mørk og kald høstdag.
Kan brukes på is, på grøt eller rett og slett på brødskiva eller hva med på en nystekt vaffel.
Muligens godt som tilbehør til ostefatet også, det tror jeg må prøves.
#lavkarbo #dia #rabarbra #sommer #smakenavsommer #sommerminner #hjemmelaget #tradisjon #sommermat #sunt #sukkerfri
Så deilig
Jeg bruker nesten samme oppskrift på plommesyltetøy.I fjor fikk vi så mye plommer på treet at det hang helt ned til bakken. Kjempemorsomt å lage mat fra egen hage <3 Ha en fin dag.
Linda Isabelle: Ja det er supert å kunne utnytte det som vokser rundt oss. Jeg hadde også veldig mye plommer tidligere, og da ble det mye saft og syltetøy. Forresten ble det også noen liter vin og likør av plommene også.