Hjemmelaget majones. Smaker vidunderlig. Må prøves. Utgangspunkt for aioli, estragonmajones og dillmajones for å nevne noen.

Du får den tykkeste, deiligste majones på kun noen få minutter.

Altså mye raskere enn å gå på butikken for å kjøpe en ferdigmajones.

Jeg bare nevner det. 

Smaken er sååå utrolig mye bedre.

Det eneste du trenger er eggeplommer og en nøytral olje, foruten krydder.

Bruk romtempererte eggeplommer.

Jeg bruker 4, så blir det myyye majones, den er utgangspunkt for mange gode sauser.

F.esk med litt estragon, får du en god majones som passer til grillmat og biff. Den kan erstatte en bearnaise.

Eller en dillmajones, passer perfekt til reker, eller laks.

Men favoritten er aioli. majones med hvitløk. Den er perfekt til pommes frites,

Men også godt til kylling, eller bare som underlag på en baguette med godt pålegg. 

Majonesen er også grunnlaget for en god remulade. Smaker perfekt f. eks. panert fisk.

Men nå skal jeg komme til fremgangsmåten.

Du tar 4 eggeplommer i en høy beholder som passer til stavmikseren.

Tilsett oljen og rør sammen.

Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, skru den på, og dra den sakte oppover. 

Da får du en tykk og deilig majones.

Tilsett litt salt, sitronsaft og gjerne en skje med dijonsennep.

4 eggeplommer

2-3 dl olje

1 ts salt

1 ts sennep

1 ss sitronsaft

Majonesen fylles på et tett glass og oppbevares i kjøleskapet til bruk.

#majones #hjemmelaget #eggeplommer #aioli #lavkarbo #sukkerfri #laktosefri #sommer #mayo #mayones

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg