Du får den tykkeste, deiligste aioli på kun noen få minutter.
Så raskt å lage selv, at du neppe kommer til å kjøpe den på butikken etter å ha smakt denne.
Det eneste du trenger er eggeplommer og en nøytral olje, foruten hvitløk.
Bruk romtempererte eggeplommer.
Jeg bruker 4, så blir det myyye.
Du tar 4 eggeplommer i en høy beholder som passer til stavmikseren.
Tilsett oljen og to eller flere fedd hvitløk og rør sammen.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, skru den på, og dra den sakte oppover.
Da får du en tykk og deilig, kremete aioli.
Tilsett litt salt og sitronsaft..
4 eggeplommer
2-3 dl olje
1 ts salt
2-3 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
Fylles på tett beholder og oppbevares i kjøleskapet til bruk.
Husk: den blir sterkere når den står.
#aioli #hvitløksmajones #hvitløk #majones #hjemmelaget #eggeplommer #lavkarbo #sukkerfri #laktosefri #sommer #mayo #mayones