Lasagne med hvitløksbaguetter – skikkelig godt.

Kok opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning.

Rør den i den kokende melken under omrøring.

Ta kjelen av platen og rør inn osten.

Montering

Bruk en stor ildfast form.

Legg kjøttsaus nederst, deretter et lag med lasagneplater, så et lag med ostesaus.

Dette gjentas til forma er full.

 Avslutt med saus og strø litt revet ost på toppen.

Dryss på litt oregano.

 

Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Nederste rille. 200 grader.

Lurt å sette et brett under forma, i tilfelle det koker over.

Lettere renhold av ovnen etterpå.

Serveres med hvitløksbaguetter og gjerne en god tomatsalat.

 

For å lage en glutenfri, lavkarbovennlig variant

er det bare å bytte ut lasagneplatene med squash skåret i tynne skiver.

Gulrot kan også utelates.

Lasagnen kan lett lages laktosefri, ved å bruke laktosefrie meieriprodukter.

#lasagne #hjemmelaget #tradisjon #ovnsbakt #italiensk #helgekos #HYGGE
 

5 kommentarer

Siste innlegg