Andelår med spisskål – det enkle er ofte det beste.

Det er sommerferie og da er greit med lettvint mat.

Jeg fikk kjøpt med noen andelår og spisskål fra Danmark i sommer,

og da var menyen klar.

Vi hadde fire andelår, noe som burde rekke til 4 personer.

Disse gnis inn med salt og pepper før de legges inn i varm ovn.


Andelårene stekes midt i ovnen på 160 grader i ca 1 1/2 time.

Eller til de er gjennomstekte og har fått gyllent skinn.

Mens andelårene ligge i ovnen, deler jeg et spisskål i båter,

og legger i en gryte med kaldt vann.

Strå over litt salt og sett på platen og kok opp.

Det er nok med ca 5 minutter. Kålen må ikke koke ihjel.

Best når den såvidt skifter farge og fremdeles har litt sprø kjerne.

Så er det bare å sile av vannet å la kålen dampe litt, før alt legges opp på tallerkener.

Øs over litt av skyen fra andelårene over kålbåtene.

Nydelig middag uten nesten noe som helst jobb.

Man kan selvsagt også koke poteter og lage saus av skyen om man har lyst til det.

Vel bekomme.

Nyt dagen og ferien, om det er sol eller ei.

#hjemmelaget #tradisjonsmat #matfrabunnen #andelår #sukkerfri #dia #diavennlig #lavkarbo #glutenfri #sommermat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg