Kylling er noe vi har ganske ofte, og det er derfor gøy å finne på nye måter å tilberede kyllingen på.
Sitron, timian og kylling er en god smakskombinasjon.
Og med smør, fløte og kraft kan ikke dette bli annet enn saftig og godt.
Du trenger:
1 kg kyllingfilet
1 ss paprika
salt og pepper
1 kvast sitrontimian
3 ss smør
3 fedd hvitløk
1 kopp kjøttkraft/buljong
1/2 kopp fløte
sitronsaft og zest fra en sitron
2 never hakket spinat.
Begynn med å reinskjære kyllingfiletene, og del dem i to på tvers.
Legges i en god og varm stekepanne med smør.
Strø på salt og pepper.
Hakk hvitløk å tilsett denne.
Legg over godt med grovhakket sitrontimian.
Dette stekes i god varme, til kyllingen har fått fin stekeskorpe på begge sider.
Klem over sitron.
Kyllingen legges i en ildfast form.
Jeg trengte to former for å få plass til alt.
Hell over alt det flytende.
Hakk spinaten og legg denne over i forma.
Legg på godt med sitrontimian, og smør.
Settes inn i varm ovn.
180 grader i 45-50 minutter.
Kyllingen blir vanvittig saftig og god,
og med en god smak av sitron.
Jeg serverte dette med ovnsbakte grønnsaker.
Her tar du hva du har, deler i små biter,
legger det på et stekebrett,
ringler over litt olje før det settes i ovnen sammen med kyllingen.
Jeg serverte sammen med ovnsbakte maiskolber og kryddersmør.
I tillegg til en sprø salat av spisskål, paprika, agurk og minitomater.
Vel bekomme.
#kylling #lemon #sitronkylling #ovnsbakt #lavkarbo #dia #hjemmelaget #glutenfri #onepotwonder
Dette så kjempe godt ut 🙂
Lisa Rorvik: Takk, ja nydelig.