Nå er tiden inne for å benytte seg av alle de norske, gode grønnsakene som finnes.
Blomkål er en av de jeg liker veldig godt,
den er lett å like, og lettvint å bruke.
Jeg syns den er god både rå og kokt,
og denne gangen blir den brukt i en grateng.
Her starter jeg med å steke hakket oksekjøtt.
Du kan bruke det kjøttet du selv ønsker.
Krydre med salt, pepper, hvitløk og chiliflak.
Rens og skyll blomkål.
Finhakk og fyll alt opp i en ildfast form.
Fyll på med en tykk, hvit saus.
Lages med smør, melk og hvetemel.
Vil du ha retten glutenfri og lavkarbo, er det bare å bruke en ricotta
pisket opp med litt fløte,
i stedet for hvit saus.
Dryss godt med ost på toppen.
Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter,
til osten er
gylden og blomkålen er mør.
Så er det bare å servere.
Du trenger:
400 gr oksekjøtt, finhakket
smør til steking
1 blomkål
salt, pepper, hvitløk, chiliflak
revet ost
Hvit saus av 2 ss hvetemel,
2 ss smør, salt og pepper,
spe med melk til passe tykkelse.
Bon Apetitt.
#Grateng #blomkålgrateng #ovnsrett #hjemmelaget #sunt #sommermat #smakenavsommer