Kjøtt- og blomkålgrateng. Med smeltet ost på toppen. Det blir aldri feil.

Nå er tiden inne for å benytte seg av alle de norske, gode grønnsakene som finnes.

Blomkål er en av de jeg liker veldig godt,

den er lett å like, og lettvint å bruke.

Jeg syns den er god både rå og kokt, 

og denne gangen blir den brukt i en grateng.

Her starter jeg med å steke hakket oksekjøtt. 

Du kan bruke det kjøttet du selv ønsker.

Krydre med salt, pepper, hvitløk og chiliflak.

Rens og skyll blomkål.

Finhakk og fyll alt opp i en ildfast form.

Fyll på med en tykk, hvit saus.

Lages med smør, melk og hvetemel.

Vil du ha retten glutenfri og lavkarbo, er det bare å bruke en ricotta 

pisket opp med litt fløte,

i stedet for hvit saus.

Dryss godt med ost på toppen.

Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter,

til osten er

gylden og blomkålen er mør.

Så er det bare å servere.


Du trenger:

400 gr oksekjøtt, finhakket

smør til steking

1 blomkål

salt, pepper, hvitløk, chiliflak

revet ost

Hvit saus av 2 ss hvetemel,

2 ss smør, salt og pepper,

spe med melk til passe tykkelse.

Bon Apetitt.

#Grateng #blomkålgrateng #ovnsrett #hjemmelaget #sunt #sommermat #smakenavsommer

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg