2 liter hvetemel
4 dl kruskakli
1 kg gresk yoghurt
5 dl melk
2 ts salt
1 pk gjær
Alt blandes godt sammen og kjøres gjerne i en kjøkkenmaskin.
Deigen blir litt løs, men da hever den godt.
La den heve til det dobbelte.
Deigen formes til runde brød, småbrød eller store, evt ha deigen i brødformer.
Etterheves i formene.
Stekes midt i ovnen på varmluft i ca 40 minutter.
Juster tiden etter størrelse på brødene.
Pga yoghurten trenger de litt lengre tid enn om du bruker vann.
Når jeg steker i form, tar jeg de ut på slutten, for å få sprø skorpe hele veien rundt.
Så er det bare å vente til de kjøles ned litt før du kan skjære i dem.
#hjemmebakt #brød #brødbakst #gjærbakst #hvetebakst #hjemmelaget #matfrabunnen #matpakkebrød #matpakker #Saftigebrød #fyllfryseren #semesterstart #skolestart
Dette så godt ut, skal prøves en dag 🙂
M: Takk, det er kjempegodt. Ha en fin dag.