Kjøttdeig og blomkålgrateng. Alt i en form, rett inn i ovnen. Dette er en rett som jeg bruker ofte.

Jeg er nok over gjennomsnittet glad i kål, og spesielt blomkål.

Den er veldig anvendelig og lett å like.

Og veldig tilgjengelig.

Bruker den hele året, men ekstra mye på høsten, når den er i sesong.

Når den brukes i en grateng, er det godt å tilsette noe kjøtt,

og en god saus med et ostelokk på toppen.

Her starter jeg med å steke kjøttdeig.. 

Du kan bruke det kjøttet du selv ønsker.

Krydre med salt, pepper, hvitløk og chiliflak.

Og gjerne litt gurkemeie.

Rens og skyll blomkål.

Finhakk og fyll alt opp i en ildfast form.

Fyll på med en tykk, hvit saus.

Lages med smør, melk og hvetemel.

Vil du ha retten glutenfri og lavkarbo, er det bare å bruke en kremost, 

for eksempel Philadelphia, 

pisket opp med litt fløte,

i stedet for hvit saus.

Dryss godt med ost på toppen.

Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter,

til osten er

gylden og blomkålen er mør.

Så er det bare å servere.


Du trenger:

400 gr oksekjøtt, finhakket

smør til steking

1 blomkål

salt, pepper, hvitløk, chiliflak

gurkemeie

revet ost

***

Hvit saus av 2 ss hvetemel,

2 ss smør, salt og pepper,

spe med melk til passe tykkelse.

Evt.

200 gr kremost

2-3 dl fløte

Bon Apetitt.

#Grateng #blomkålgrateng #ovnsrett #hjemmelaget #sunt #sommermat#smakenavsommer #hjemmelaget #marfrabunnen #altienform

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg