Jeg er nok over gjennomsnittet glad i kål, og spesielt blomkål.
Den er veldig anvendelig og lett å like.
Og veldig tilgjengelig.
Bruker den hele året, men ekstra mye på høsten, når den er i sesong.
Når den brukes i en grateng, er det godt å tilsette noe kjøtt,
og en god saus med et ostelokk på toppen.
Her starter jeg med å steke kjøttdeig..
Du kan bruke det kjøttet du selv ønsker.
Krydre med salt, pepper, hvitløk og chiliflak.
Og gjerne litt gurkemeie.
Rens og skyll blomkål.
Finhakk og fyll alt opp i en ildfast form.
Fyll på med en tykk, hvit saus.
Lages med smør, melk og hvetemel.
Vil du ha retten glutenfri og lavkarbo, er det bare å bruke en kremost,
for eksempel Philadelphia,
pisket opp med litt fløte,
i stedet for hvit saus.
Dryss godt med ost på toppen.
Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter,
til osten er
gylden og blomkålen er mør.
Så er det bare å servere.
Du trenger:
400 gr oksekjøtt, finhakket
smør til steking
1 blomkål
salt, pepper, hvitløk, chiliflak
gurkemeie
revet ost
***
Hvit saus av 2 ss hvetemel,
2 ss smør, salt og pepper,
spe med melk til passe tykkelse.
Evt.
200 gr kremost
2-3 dl fløte
Bon Apetitt.
#Grateng #blomkålgrateng #ovnsrett #hjemmelaget #sunt #sommermat#smakenavsommer #hjemmelaget #marfrabunnen #altienform
Ganske sunt det da, og sikkert kjempegodt (:
Henriette Celin: Både sunt og godt. 🙂