Millionbøf eller kjøtthakk – tradisjonsmat i en gryte. Minner litt om noe jeg engang spiste på Dovrefjell som kalles Elghakk.

Etter oppskrift fra min danske farmor, som var en mester til å lage god tradisjonsmat.

En stor inspirasjonskilde for meg.

Milionbøf betyr jo egentlig bare at det er en million bittesmå biffer, hakket biffkjøtt.

 4 porsoner:

500 g hakket oksekjøtt

2 løk

4 dl oksebuljong

2-3 laurbærblader

salt og pepper

2 ss hvetemel

vann

sausekulør

***

 

Løk skrelles og grovhakkes. 

Brunes i en panne i smør.


 

Tilsett deretter hakket oksekjøtt, og brun dette sammen løken til det får litt farge.


 

Dryss på hvetemelet og rør godt, så det ikke klumper seg.

Løs opp buljongterninger i 4 dl vann. Dette helles i en gryte.

Tilsett laurbærblader og kjøttblandingen.

Alt gis et oppkok.

 

La det koke i 10 minutter.

Så tilsettes kulør.

Så mye som du ønsker, men retten skal egentlig være kull sort, så jeg bruker en del.

La det gjerne stå å simre litt før servering.

Plukk ut laurbærbladene og smak til med salt og pepper.

 


a.info {position:relative; z-index:24; color:#4f515c; font-weight: normal; text-decoration:underline}
a.info:hover {z-index:25; background-color:#f4f4f4; text-decoration: none; color:#4f515c;}
a.info span {display: none; text-decoration: none; color:#f4f4f4;}
a.info:hover span {display:block; position:absolute; top:20px; left:4px; width:15em; border:2px solid #777; background-color:#f4f4f4; color:#000000; text-align: left; padding: 4px; text-decoration: none;}

Serveres med kokte poteter eller potetmos.

 

#hakkebøf #millionbøf #tradisjon #hjemmelaget #oksekjøtt #onepotwonder #gryte #kjøtthakk #oksehakk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg