Etter oppskrift fra min danske farmor, som var en mester til å lage god tradisjonsmat.
En stor inspirasjonskilde for meg.
Milionbøf betyr jo egentlig bare at det er en million bittesmå biffer, hakket biffkjøtt.
4 porsoner:
500 g hakket oksekjøtt
2 løk
4 dl oksebuljong
2-3 laurbærblader
salt og pepper
2 ss hvetemel
vann
sausekulør
***
Løk skrelles og grovhakkes.
Brunes i en panne i smør.
Tilsett deretter hakket oksekjøtt, og brun dette sammen løken til det får litt farge.
Dryss på hvetemelet og rør godt, så det ikke klumper seg.
Løs opp buljongterninger i 4 dl vann. Dette helles i en gryte.
Tilsett laurbærblader og kjøttblandingen.
Alt gis et oppkok.
La det koke i 10 minutter.
Så tilsettes kulør.
Så mye som du ønsker, men retten skal egentlig være kull sort, så jeg bruker en del.
La det gjerne stå å simre litt før servering.
Plukk ut laurbærbladene og smak til med salt og pepper.
a.info {position:relative; z-index:24; color:#4f515c; font-weight: normal; text-decoration:underline}
a.info:hover {z-index:25; background-color:#f4f4f4; text-decoration: none; color:#4f515c;}
a.info span {display: none; text-decoration: none; color:#f4f4f4;}
a.info:hover span {display:block; position:absolute; top:20px; left:4px; width:15em; border:2px solid #777; background-color:#f4f4f4; color:#000000; text-align: left; padding: 4px; text-decoration: none;}
Serveres med kokte poteter eller potetmos.
#hakkebøf #millionbøf #tradisjon #hjemmelaget #oksekjøtt #onepotwonder #gryte #kjøtthakk #oksehakk