Ertesuppe med salt svineknoke. Tradisjonsrik husmannskost som smaker godt en kjølig høstdag.

 

En god tradisjonsrik suppe hører høsten til.

Det er slettes ikke vanskelig, og det smaker fantastisk.

Alt det krever er god tid.

Men til gjengjeld har du lettvint middag dagen etter,

og kanskje dagen deretter også,

hvis du lager en stor gryte med suppe.

Den er også fin å fryse.

 

***

 

500 gr tørre erter(gule eller grønne)

3 stk salt svineknoke

2-3 l vann

3 gulrøtter 

1/2 sellerirot

pepper

3 laurbærblad

 

***

 

La ertene ligge i bløt i vann natten over.

Hell av bløtevannet, og skyll godt.

. La svineknokene ligge i vann noen timer.

Hell av vannet og skyll godt.

Kok erter og knoke i friskt vann med noen laurbærblader.

Skum av og fjern løse erteskall som flyter opp.

Plukk ut laurbærbladene.

Når ertene er nesten møre etter ca. 1 1/2 time,

tilsettes gulrøtter og sellerirot.

 

***

 

Kok til alt er mørt.

Ta opp knoken og skjær kjøttet i terninger.

Ha kjøttet i suppen.

Smak til med pepper. 

La suppen få et godt oppkok.

Så er det bare å servere.

Dette er sunn og god mat, som rekker til mange.

At det også er rimelig, er vel også et pluss.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

#laktosefri #melkefri #glutenfri #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #tradisjon #kjøttsuppe #svineknoke 

Følg meg på Facebook:  https://www.facebook.com/groups/1648757998781045/

 

4 kommentarer

Siste innlegg