Finnbiff eller Reinskav. Gryte med reinskav, fløte og einebær. Servert med poteter, tyttebær og flatbrød.


500 g reinsdyrskav

200 frisk sjampinjong

1 dl vann

3 dl rømme

1 dl melk

5 stk knuste einebær

1 ts timian

1 ts salt

1 ts pepper

 

Brun kjøttet i godt med smør i varm stekepanne.

Tilsett soppen og stek til denne er gylden.

 Alt legges i en stor gryte.

Tilsett vann og la det koke opp.

Dette får trekke i 10-15 minutter.

Tilsett rømme, melk, knuste einebær og timian og la det trekke i  ca. 5 minutter,

til rømmen har fått litt fagre og tyknet.

Jeg tilsetter mange einebær, for jeg syns det smaker så godt,

men det er en smakssak.

Mange tilsetter også geitost, men det kan utelates.

Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med litt frisk timian, tyttebærsyltetøy og ertestuing.

Poteter og flatbrød er obligatorisk.

 

Høststemning, levende lys og god mat.

Og kanskje noe godt i glasset.

Ja, høsten er en fin tid.

Vel bekomme!

 

 

#høst #høststemning #rein #reinsdyr #vilt #viltkjøtt #gryte #einebær #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjon #tradisjonsmat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg