Advent og førjulskos er viktig,
og da skal vi ha både æbleskiver og gløgg.
Julestjerner og lys er tent i alle vindu og i hver en krok.
Gløgg lages på følgende måte:
Sterk solbærsaft kokes opp i en kasserolle.
Tilsett noen nellikspiker, kanelstang og kanskje noen anisstjerner.
La det trekke litt til smakene setter seg i safta.
Tilsett 1 flaske vin, gjerne hjemmelaget, eller en rødvin du har stående.
Varmes opp, men må ikke koke etter vinen er tilsatt.
Ta kasserollen av plata og tilsett en god klunk med rom før servering.
Så er det bare å øse opp i store kopper.
Serveres med pepperkaker eller Æbleskiver med melisdryss.
En god gammel oppskrift jeg har arvet fra min farmor.
Dette er adventskos på høyt nivå.
Når du først har laget gløggen selv,
vil du nok aldri gå tilbake til å lage ferdiggløgg fra flaske igjen.
Ha en hyggelig førjulstid med mye kos og hygge.
#tradisjon #hjemmelaget #matfrabunnen #gløgg #førjul #hygge #advent #æbleskiver #rom #rødvin