Rødkål hører julen.
Hjemmelaget rødkål er enkelt og lage, og smaker så uendelig mye bedre enn den kjøpte.
Mye billigere blir det også.
Du trenger:
1 rødkål
1/2 – 1 dl eddik 7 %
1-2 dl solbærsaft
søtning eller ripsgele
50 g smør eller kraft/fett
salt og pepper
Kålen snittes opp i strimler,
og alt has i en kasserolle.
Fyll på med eddik og saft, salt og pepper, og kok opp.
Juster mengde eddik, solbærsaft og ripsgele etter smak etter mengde kål.
Smak til med salt og pepper.
La det hele koke i en times tid under lokk, eller til det er mørt.
Smak til med ripsgele, søtning og rør inn en klump med smør.
Hvis du har kraft, kan denne røres inn for å få en avrundet og god smak.
Fylles på tette bokser og oppbevares i kjøleskapet.
Kan også fryses.
Det er også godt å røre inn litt av sausen og kraften fra ribba ved servering.
Her serveres rødkålen til en pannemiks av kjøtt, erter og løk, med en blomkålmos.