Surkål. Hjemmelaget surkål. Perfekt følge til saltkjøtt, kjøttpølser eller ribbe.

 

Hjemmelaget surkål er enkelt og lage,

og smaker så uendelig mye bedre enn den kjøpte.

Mye billigere blir det også.

 

Du trenger:

1 hodekål

1/2 – 1 dl eddik 7 %

1-2 dl eplesaft/hylleblomstsaft/eplejuice

1-2 ss karve

50 g smør eller kraft/fett

salt og pepper

 

Kålen snittes opp i strimler,

og alt has i en kasserolle.

Fyll på med eddik og saft, salt og pepper, og kok opp.

Juster mengde eddik og saft etter smak og etter mengde kål.

Smak til med salt og pepper.

La det hele koke i en times tid under lokk, eller til det er mørt.

Rør litt rundt i kålen av og til.
 

Hvis du har kraft, kan denne røres inn for å få en avrundet og god smak.

Ellers blir det en god, blank og fin surkål om du rører i litt smør.

Det er også godt å røre inn litt av sausen og kraften fra stek eller ribbe ved servering.

Fylles på tette bokser og oppbevares i kjøleskapet.

Kan også fryses.

 

Her en prøvesmak sammen med ovnstekte svinekoteletter, rosenkål og grønnsaksblanding.

Med en god brunsaus av stekekrafta fra kotelettene.

 

 

#jul #høytid #hodekål #hvitkål #kålhode #kål #tradisjon #hjemmelaget #matfrabunnen  #julemiddag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg