JULEBRØD MED ELLER UTEN ROSINER. LAGET AV HELT VANLIG HVETEDEIG/BOLLEDEIG.


 

Hjemmebakt julebrød er godt til jul. Og her lages det uten sukat og rosiner,

fordi vi ikke liker det. Ingen vits i å putte i brødet noe som alle sitter å plukker ut allikevel.

 Så derfor blir det bolledeigbrød rett og slett.

Søt gjærbakst er jo en takknemlig ting å lage.

 Det blir stort sett vellykket og det smaker godt. Godt med en av julens gode oster,

eller et stykke sylte eller ribberull på smaker også godt.

 

Du trenger til 2-3 brød:

1 kg hvetemel

6 dl melk (fingervarmt)

50 gr fersk gjær/1 pakke

150 gr sukker

2 ts kardemomme

150 g smør, smeltes

***

1 egg (sammenvispet), til pensling

Kjør deigen sammen i en kjøkkenmaskin, eller bak for hånd i en vanlig bakebolle.

Når deigen er eltet i 5-10 minutter, er glutenet perfekt og deigen settes til heving.

Legg lokk eller klede over.

Heves til dobbel størrelse.

Når deigen er godt hevet, deles deigen i 2 eller 3 og formes til brød.

Disse legges på bakepapirkledd plate.

Etterhev i 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg.

Settes midt i ovnen og stekes på 180 grader i 20-30 minutter. pass på så det ikke blir brent.

Avkjøles på rist.

#jul #julemat #julebakst #bakst #brød #hjemmebakt #hjemmelaget #tradisjon

#julebrød #matfrabunnen #gjærbakst #hvetebakst #hvetebrød #gjær #gjærbakst 

 

 

2 kommentarer

    1. Endelig noen som forstår hva jeg mener! Sukat og rosiner har ingenting i gjærbakst å gjøre! Dette baker jeg gjerne igjen.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg