Krumkaker- det må vi ha til jul.


   Krumkaker høre med på julens kake- og dessertbord.

Jeg bruker en enkel oppskrift.

Det skal være like deler av alt, egg, sukker, mel og smør.

Smaksettes med kardemomme.

4  egg (200 gr)

200 gr sukker

200 gr smeltet smør

200 gr hvetemel

1 ts malt kardemomme

 Pisk egg og sukker til eggedosis. 

Tilsett smeltet, avkjølt smør. 

Så tilsettes mel og kardemomme med en slikkepott.

 La røren svelle i minimum 15 minutter.

Etter svelling blir gjerne røra bli litt for tykk, og det er bra, for da tilsettes litt vann, 1-2 ss.

Det gjør nemlig krumkakene lekre og sprø.

***

Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.


 

Stek krumkakene til de er gyllenbrune.

Form krumkaker til kremmerhus, mens de er varme.

Avkjøles på rist.

Oppbevares i tett kakeboks.

GOD JUL!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg