Krumkaker høre med på julens kake- og dessertbord.
Jeg bruker en enkel oppskrift.
Det skal være like deler av alt, egg, sukker, mel og smør.
Smaksettes med kardemomme.
4 egg (200 gr)
200 gr sukker
200 gr smeltet smør
200 gr hvetemel
1 ts malt kardemomme
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet, avkjølt smør.
Så tilsettes mel og kardemomme med en slikkepott.
La røren svelle i minimum 15 minutter.
Etter svelling blir gjerne røra bli litt for tykk, og det er bra, for da tilsettes litt vann, 1-2 ss.
Det gjør nemlig krumkakene lekre og sprø.
***
Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.
Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
Form krumkaker til kremmerhus, mens de er varme.
Avkjøles på rist.
Oppbevares i tett kakeboks.
GOD JUL!