Sjokoladekake. Rund form.


Dette er en sjokoladekake som er obligatorisk hos oss.

Den må vi ha på alle fødselsdager.

Oppskriften har vært i familien i generasjoner,

så den er nøye utprøvd.

Og den blir bare bedre av å stå noen dager,

hvis den får stå i fred.

Du trenger:

150 g margarin

2-3 dl sukker 

Røres hvitt

2 egg

1-2 ss kakao

375 g hvetemel (ca 6,5 dl)

3 ts bakepulver

2 dl melk

***

Sjokoladekrem

Glasur:

ca. 300 g mykt smør

1 pk melis

2-3 ss kakao

1-2 ts vaniljesukker

evt 2 ss kaffe/melk

Alt has i bakebollen, og piskes sammen til en tykk røre.

Hell røra i en rund kakeform (24 cm i diameter).

Husk å smør formen godt først, jeg bruker formfett.

Stek kaken på rist nede i ovnen, 40-45 minutter på 175 grader, midt i ovnen.

Prøv med en kakepinne for å se om kaka er ferdig stekt.

 Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist. 

Bland ingrediensene til sjokoladekremen. 

Piskes sammen til en luftig krem.

Smak til med kakao og vaniljesukker.

Vil du ha mørkere krem,

er det bare å tilsette mer kakao til smaken er som du vil ha den.

Del kaka i to og smør et tykt lag med krem inni kaka,

og deretter på toppen og rundt kantene.

Pyntes etter ønske og anledning.

***

 

Kaka er veldig holdbar,

 

og blir bare bedre av å stå ferdigpyntet en dag eller to.

Den kan også fryses.

 

Nytes med en god kopp kaffe eller et glass kald melk.

Vel bekomme.

#jul #kake #bakst #tradisjon #sjokoladekake #matfrabunnen #hjemmelaget

#hjemmebakt #fødselsdag #sjokolade #kakao #sjokoladekrem

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg