Sild til julens store frokost- og lunsjbord må lages nå!
5 spekesildfileter
1 stor løk i ringer
Lake:
Laken er en enkel 1-2-3 lake.
Dvs. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.
i tillegg bruker jeg en ts. hel sort pepper.
Og gjerne litt nellik og allehånde.
Det er bare å smake seg frem,
jeg bruker mindre sukker enn oppskriften tilsier,
noen ganger utelater jeg helt sukker,
men det er også en smakssak.
Slik gjør du det:
Start med å vanne ut sildefiletene i vann.
Skift vann flere ganger.
La silda vannes ut i et par timer før du begynner å kutte de opp.
Skjær sildefiletene i mindre biter.
Skrell løken og skjær den i tynne ringer.
Legg sild og løk lagvis i et sylteglass.
Tilsett krydderet.
Kok opp alle ingrediensene til laken og avkjøl.
Hell laken over silden.
Sett på lokk og la stå på kjøkkenbenken 6-8 timer.
Oppbevares i kjøleskap.
#jul #høytid #julemat #julepålegg #tradisjon #hjemmelaget
#sild #fisk #sursild #frokost #lunsj #Matfrabunnen
Jeg ønsker deg en fin Torsdag
Victoria Larsen: Takk det samme til deg.