Kyllingsuppe. Med grønnsaker og gurkemeie. Godt og varmende.

Sunt og godt, lettvint og mettende, og i tillegg er den god og varmende.

Hva passer vel bedre enn det på en kald og hustrig januardag.

Innafor budsjettmessig å burde den være.

Du tar nemlig hva du har i kjøleskapet,

eller gjør som jeg gjorde i dag,

kjøper en ferdig pose med hakkede grønnsaker.

Du trenger:

1 pose grønnkål

1 bit hodekål

1-2 gulrøtter

1 purre

1 løk

1 rød chili

salt og pepper

1 ss gurkemeie

1-2 buljongterninger

1 1/2 -2 liter vann

eller tilsvarende mengde god hjemmelaget kyllingkraft

Suppen kan også tilsettes en pakke nudler, hvis du liker det

***

Skyll og vask kyllingfiletene, og finskjær de for sener og fett.

Finsnitt i ganske små biter.

Hell vann og buljong i en kasserolle og kok opp.

Tilsett gurkemeie, gir en fin farge på krafta,

samt at det gir en fin helsegevinst.

Tilsett kyllingbitene.


Kutt opp alle grønnsaker fint.

Jeg bruker å snitte det i helt tynne strimler,

gjerne riv de på et mandolinjern,

hvis du har.

Hakk opp en chili.

Alt kokes opp igjen,

simre i 5-10 minutter.
 

Smak til med salt og pepper.

Dryss gjerne over litt hakket persille ved servering.



Så er det bare å øse opp og slurpe ivei.

Vel bekomme!

#suntoggodt #sunt #helse #hverdagsmat #festmat #forrett #lunsj #matfrabunnen

#hjemmelaget #lavkarbo #dia #sukkerfri #melkefri #laktosefri #glutenfri

#trening #suppe #kylling #gurkemeie

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg