Kyllingsuppe. Med grønnsaker og gurkemeie. Godt og varmende.

Sunt og godt, lettvint og mettende, og i tillegg er den god og varmende.

Hva passer vel bedre enn det på en kald og hustrig januardag.

Innafor budsjettmessig å burde den være.

Du tar nemlig hva du har i kjøleskapet,

eller gjør som jeg gjorde i dag,

kjøper en ferdig pose med hakkede grønnsaker.

Du trenger:

1 pose grønnkål

1 bit hodekål

1-2 gulrøtter

1 purre

1 løk

1 rød chili

salt og pepper

1 ss gurkemeie

1-2 buljongterninger

1 1/2 -2 liter vann

eller tilsvarende mengde god hjemmelaget kyllingkraft

Suppen kan også tilsettes en pakke nudler, hvis du liker det

***

Skyll og vask kyllingfiletene, og finskjær de for sener og fett.

Finsnitt i ganske små biter.

Hell vann og buljong i en kasserolle og kok opp.

Tilsett gurkemeie, gir en fin farge på krafta,

samt at det gir en fin helsegevinst.

Tilsett kyllingbitene.


Kutt opp alle grønnsaker fint.

Jeg bruker å snitte det i helt tynne strimler,

gjerne riv de på et mandolinjern,

hvis du har.

Hakk opp en chili.

Alt kokes opp igjen,

simre i 5-10 minutter.
 

Smak til med salt og pepper.

Dryss gjerne over litt hakket persille ved servering.



Så er det bare å øse opp og slurpe ivei.

Vel bekomme!

#suntoggodt #sunt #helse #hverdagsmat #festmat #forrett #lunsj #matfrabunnen

#hjemmelaget #lavkarbo #dia #sukkerfri #melkefri #laktosefri #glutenfri

#trening #suppe #kylling #gurkemeie

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg