Sunt og godt, lettvint og mettende, og i tillegg er den god og varmende.
Hva passer vel bedre enn det på en kald og hustrig januardag.
Innafor budsjettmessig å burde den være.
Du tar nemlig hva du har i kjøleskapet,
eller gjør som jeg gjorde i dag,
kjøper en ferdig pose med hakkede grønnsaker.
Du trenger:
1 pose grønnkål
1 bit hodekål
1-2 gulrøtter
1 purre
1 løk
1 rød chili
salt og pepper
1 ss gurkemeie
1-2 buljongterninger
1 1/2 -2 liter vann
eller tilsvarende mengde god hjemmelaget kyllingkraft
Suppen kan også tilsettes en pakke nudler, hvis du liker det
***
Skyll og vask kyllingfiletene, og finskjær de for sener og fett.
Finsnitt i ganske små biter.
Hell vann og buljong i en kasserolle og kok opp.
Tilsett gurkemeie, gir en fin farge på krafta,
samt at det gir en fin helsegevinst.
Tilsett kyllingbitene.
Kutt opp alle grønnsaker fint.
Jeg bruker å snitte det i helt tynne strimler,
gjerne riv de på et mandolinjern,
hvis du har.
Hakk opp en chili.
Alt kokes opp igjen,
simre i 5-10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Dryss gjerne over litt hakket persille ved servering.
Så er det bare å øse opp og slurpe ivei.
Vel bekomme!
#suntoggodt #sunt #helse #hverdagsmat #festmat #forrett #lunsj #matfrabunnen
#hjemmelaget #lavkarbo #dia #sukkerfri #melkefri #laktosefri #glutenfri
#trening #suppe #kylling #gurkemeie