Hakkebøf med en vri. Hakket oksekjøtt med mykstekt løk og potet -og rotgrønnsaksgrateng.


 

Til fire store biffer bruker jeg

5-600 gr hakket oksekjøtt.

1 stor løk i skiver

salt og pepper

smør til steking

***

Start med å hakke løken og stek den gyllen i godt med smør.

Stekes på middels varme til de er bløte og litt brune.


Form store biffer av hakket oksekjøtt.

Når løken er ferdigstekt,

legges biffene i løksmøret på full varme.

Krydres på begge sider med salt og grovmalt pepper.

Snus så snart det pipler litt blodkraft ut, etter ca. 2-3 minutter.


Deretter stekes de tilsvarende på andre siden.

Slå av platen, og la de ettersteke på etter-varme til de er så gjennomstekte,

som du ønsker.

Legg tilbake løken i panna sammen med biffene.

 

 

 

Serveres omgående med en god grateng av poteter,

gulrot, sellerirot, purre og pastinakk.

Gratengen stekes midt i ovnen.

Strø på et lag revet ost de siste 10-15 minuttene.

 

Vel bekomme!

#biff #bøf #hakkebøf #okse #oksekjøtt  #middag #søndagsmiddag #hjemmelaget

#tradisjon #tradisjonsmat #grateng #matfrabunnen #suntoggodt #helse #sunn #blødeløg

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg