Til fire store biffer bruker jeg
5-600 gr hakket oksekjøtt.
1 stor løk i skiver
salt og pepper
smør til steking
***
Start med å hakke løken og stek den gyllen i godt med smør.
Stekes på middels varme til de er bløte og litt brune.
Form store biffer av hakket oksekjøtt.
Når løken er ferdigstekt,
legges biffene i løksmøret på full varme.
Krydres på begge sider med salt og grovmalt pepper.
Snus så snart det pipler litt blodkraft ut, etter ca. 2-3 minutter.
Deretter stekes de tilsvarende på andre siden.
Slå av platen, og la de ettersteke på etter-varme til de er så gjennomstekte,
som du ønsker.
Legg tilbake løken i panna sammen med biffene.
Serveres omgående med en god grateng av poteter,
gulrot, sellerirot, purre og pastinakk.
Gratengen stekes midt i ovnen.
Strø på et lag revet ost de siste 10-15 minuttene.
Vel bekomme!
#biff #bøf #hakkebøf #okse #oksekjøtt #middag #søndagsmiddag #hjemmelaget
#tradisjon #tradisjonsmat #grateng #matfrabunnen #suntoggodt #helse #sunn #blødeløg
Dette så godt ut
(Jeg har forresten ukens blogg konkurranse, bli gjerne med)
Ser godt ut!
lisarorvik: Takk, jeg stikker innom bloggen din jeg.
Victoria Larsen: Takk, smaker godt ja. Anbefales.