Potet- og rotgrønnsaker – gratinert.

2 gulrøtter

4 store melne potet

1 persillerot

1 løk eller purre

1/2  sellerirot eller kålrot

(1-2 fedd hvitløk)

3 dl kremfløte

1 ts salt

grovkvernet pepper

***

Skrell og skjær grønnsaker og poteter i skiver.

Legg dem i en smurt ildfast form og hell på fløte.

Dryss over salt og pepper.

Settes i varm ovn på 200 grader til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

Dryss på et lag med revet ost,

som får smelte de siste 10 minuttene i ovnen.

Bruk de grønnsakene du liker best eller har i huset.

Gjerne med litt friske eller tørkede urter.

De kan kokes litt møre før du har dem i forma, da tar gratineringa kortere tid.

Smaker godt som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt eller kylling.

Eller med litt sprøstekt sopp og bacon.

 


Vel bekomme!

 

#matfrabunnen #grateng #grønnsaker #poteter #tilbehør #tradisjon #hjemmelaget #gratinerte #middag #stekeovn #ovnsrett

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg