Pai i lange baner. Pølsepai og skinkepai.

Pai er både lettvint og godt.

og det er lett å servere.

Kan tas med ut på piknik i det grønne.

Dette er litt ala Quiche Lorraine.

Men du tar hva du har i kjøleskapet og fyller paien med.

Fin måte å bruke opp rester på.

Jeg bruker kjøkkenmaskin til deigen,

da kjøres den sammen til en smidig deig i løpet av noen minutter.

***

Til en paibunn bruker jeg:

125 g mykt smør

200 g hvetemel

 2 ss vann

Dette kjøres sammen til en fast deig og legges

i plastpose i kjøleskapet for å hvile, en times tid,

mens du lager fyllet.

Trykk paideigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel.

Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

 

Fyll:

150 g bacon i terninger

eller

150 gram pølser

14 stk purreløk/løk

250 g revet hvitost

grovkvernet pepper

4 egg

212 dl melk

 

***

 

Stek bacon i en panne, ha i purre de siste 2 minuttene.

Legg ferdigstekt fyll i paiskallet.

Bland egg, melk og pepper og hell blandingen over bacon og løk.

Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til den er stivnet.

Paien servers gjerne varm, gjerne med en frisk salat til. 

Men den er like god kald.

Herlig å finne i lunsjboksen dagen etter.

 

 

#Lunsj #pai #quiche #bacon #egg #pølser #paideig #baconpai

#pølsepai #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjon #suntoggodt #piknik #tradisjonsmat #lettoggodt

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg