Pai er både lettvint og godt.
og det er lett å servere.
Kan tas med ut på piknik i det grønne.
Dette er litt ala Quiche Lorraine.
Men du tar hva du har i kjøleskapet og fyller paien med.
Fin måte å bruke opp rester på.
Jeg bruker kjøkkenmaskin til deigen,
da kjøres den sammen til en smidig deig i løpet av noen minutter.
***
Til en paibunn bruker jeg:
125 g mykt smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Dette kjøres sammen til en fast deig og legges
i plastpose i kjøleskapet for å hvile, en times tid,
mens du lager fyllet.
Trykk paideigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel.
Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Fyll:
150 g bacon i terninger
eller
150 gram pølser
1⁄4 stk purreløk/løk
250 g revet hvitost
grovkvernet pepper
4 egg
21⁄2 dl melk
***
Stek bacon i en panne, ha i purre de siste 2 minuttene.
Legg ferdigstekt fyll i paiskallet.
Bland egg, melk og pepper og hell blandingen over bacon og løk.
Dryss over revet ost.
Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til den er stivnet.
Paien servers gjerne varm, gjerne med en frisk salat til.
Men den er like god kald.
Herlig å finne i lunsjboksen dagen etter.
#Lunsj #pai #quiche #bacon #egg #pølser #paideig #baconpai
#pølsepai #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjon #suntoggodt #piknik #tradisjonsmat #lettoggodt
Så nydelig og godt det så ut!
Jeg elsker mamma sin hjemmelagde pai 
elisebr: Tusen takk. Då hyggelig. Ja pai er enkelt og godt. Ha en fin dag.
tusen takk
Ønsker deg en fin kveld 