Eggekake i ovn er en lettvint måte å få til mat til mange.
Her bruker jeg 12 egg og da fyller det hele storskuffa i stekovnen.
Jeg lager den helt uten mel, så denne er glutenfri.
Den lages lett laktosefri, ved å bruke laktosefri melk eller fløte.
Den kan fylles med hva du vil, f. eks sprøstekt bacon og sopp, revet ost,
ulike grønnsaker om du vil ha den helt vegetar.
Så her tar du hva du liker.
Fin måte å få brukt opp rester i kjøleskapet på.
12 egg
2 dl melk/fløte/vann
1 ts bakepulver
Salt og pepper
1 hakket løk
500 gram strimlet skinke
1 rød paprika
Eggene piskes godt før resten tilsettes.
Hakk løk og paprika.
Her brukte jeg strimlet skinke som fyll.
Hell eggemassen jevnt utover ovnspannen og sett den inn i ovnen.
Jeg bruker bakepapir under, for da løsner den lettere, og det blir mindre å vaske.
Stek ved 180 grader i en halvtimes tid eller til eggekaken er godt gjennomstekt.
Server gjerne med en frisk salat til.
Godt til middag og godt å finne i lunsjboksen dagen etter.
#egg #omelett #eggekake #ovnskake #æggekage #glutenfri #lavkarbo #sukkerfri #matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #skinke #løk #paprika suntoggodt #helse #sunnkost #treningsmat #laktosefri lettvint #sommermat #lunsj #middag #minskmatsvinn #restemat #tømkjøleskapet #mattilmange
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk. Enkelt, sunt og godt. Ha en fin kveld.