Blomkål med saus og bacon.

 

Blomkål med saus smaker ypperlig til middag,

og baconet kan byttes ut med spekeskinke eller reker, om du ønsker det.

Jeg hadde i tillegg litt paprika over.

Smakte godt sammen med ostesausen.

 

 

1 blomkålhode

1 pk smårettbacon

paprika

Hvit saus lages av like mengder smør og mel:

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

salt og pepper

2 dl revet hvitost eller en boks baconost

 

Skyll og rens blomkålen før den legges i en kasserolle med lettsaltet vann.

Kok opp og la det stå å trekke til det er mørt, ca. 10-15 minutter.

I mens lages sausen.

Smelt smør, rør inn mel og spe med melk.

Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn

revet ost eller en boks med baconost.

Kan godt lages med vanlig hvitsaus uten ost om du foretrekker det. 

Stek baconstrimlene.

Legg blomkålhodet på et fat.

Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og strimlet paprika.

Vel bekomme!

 

 

 

#matfrabunnen #tradisjon #gammelklassiker #hjemmelaget #middag #varmrett #blomkål #bacon #helkokt #blomkålhode #saus #hvitsaus #ostesaus #suntoggodt #dia #sukkerfri

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg