Ingenting er vel mer hygge i adventstiden en en god, varm kopp gløgg.
Og denne lages ganske enkelt av krydderier du har i huset, og solbærsaft.
Jeg bruker sukkerfri solbærsaft med ingefær,
fordi jeg ikke ønsker søt gløgg.
Den kan også sprites opp med litt rom eller rødvin,
hvis du ønsker en gløgg med alkohol.
Start med å helle sterk solbærsaft i en kasserolle.
Dette varmes til kokepunktet.
Tilsett så alle krydder du ønsker,
jeg bruker kanelstang, nellikspiker, anisstjerne og ingefær.
La dette simre i vei i en halvtimes tid.
Da vil all smak være trukket ut av krydderne og inn i saften.
Og det lukter jul og himmelsk i hele huset.
Så er det bare å øse opp i gode, store gløggkopper.
Jeg tilsetter en liten klunk rom i hver kopp,
til de som ønsker det.
Så er det duket for hygge i sofaen,
med masse levende lys.
God advent!