Suksessterte – Gulkake – kanskje verdens beste kake.

Morsdag og fødselsdag. Kaker, god mat og blomster.

Dette er en av de beste kakene jeg vet, og den er enkel å lage, holder lenge, men forsvinner fort. Den er alltid populær på kakebordet, og fungerer perfekt som dessert til en god kopp kaffe.

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 gr melis
150 gr mandler
1/2 ts bakepulver

Gul krem:
6 eggeplommer
150 gr sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 gr smør

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt kaken på fatet, slik at kremen ikke renner av når den helles over kaken.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet. Fjern kakeringen når kremen har stivnet, og sett kaken på fat.

Server og nyt.

#fødselsdag #bursdag #morsdag #kake #gulkrem #gulkake #suksessterte #mandel #mandelbunn #glutenfri #smør #hjemmelaget #tradisjon #matfrabunnen #hjemmebakt #morsdagskake #farsdag #farsdagskake #dessert #kakebord #selskap #vertinnegave #søttoggodt #kakefest

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg