Ramen er en japansk suppe som består av nydelig kraft, kjøtt, grønnsaker og nudler.
Kraften kokes på gammeldags vis av hele høns i en kasserolle, gjerne i 2-3 timer.
Det er mange varianter, og dette er en av mine favoritter.
Dette er slow-koking altså en
BONDE-RAMEN.
2 gulrøtter i staver/strimler
1 bunt vårløk finkuttet
2 høns
1-2 cm ingefær (revet)
1-2 chili
salt og pepper
vann
soyasaus
4 egg
400 gr bønnepasta
en bunt bladpersille, grovkuttet
Legg 2 høns i en kasserolle og fyll på med vann så det dekker. la dette koke under lokk i 2-3 timer alt etter hvor lang tid du har. Det rekker med en times tid også. Jeg krydrer vannet med himalayasalt og grovmalt sort pepper.
Tas ut av kokekraften når den har kjølt seg ned. Det er lettere å skrelle av kjøttet når den er kald og når den har
ligget i kraften og er myk. Skrell av alt kjøttet og kast skroget. Skrell, rens og skyll grønnsaken og del opp i små biter/strimler. Dette tilsettes kraften sammen med hønsekjøttet, chili og ingefær. Helt innafor med en fedd hvitløk eller 5 også vil jeg tro, men jeg brukte ikke det i dag. Kok opp og la det simre til grønnsakene er lett kokte.
Kok eggene, jeg bruker eggekoker. De skal ha en litt bløt kjerne. Skrelles og legges i kaldt vann.
Kok opp bønnepastaen.
Grovhakk en bunt med bladpersille.
Suppen anrettes i dype suppeskåler ved servering.
Begynn med å legge i nudler i en skål, deretter hønsekjøtt og grønnsaker, hell oppi en øse god kraft.
Toppes med ett smilende egg delt i to
og en neve urter.
Og gjerne litt sprøstekte kikerter med masse krydder.
Serveres RYKENDE VARM.
Kikerter er også godt som snacks, krydret etter eget ønske og smak.
Godt til ett glass vin eller cola Zero som er min personlige favoritt.
#Suppe #kylling #høns #høne #bladpersille #persille #slowfood #slowcooking #ingefær #matfrabunnen #suntoggodt #onepotwonder #tradisjon #hjemmelaget #sukkerfri #glutenfri #lavkarbo #kikerter #resistent_stivelse #bønner #bønnepasta #linser #dia #diavennlig #diabetes #lettvint #indisk #melkefri #laktosefri
0 kommentarer