Fylte squash.

 

 

Squash er en sunn og god grønnsak vi burde spise mer av.

Den har lavt innhold av kalorier og karbohydrater.

Næringsinnhold pr. 100 gr; 20.0 kcal, Fett 0.4 gr, Karbohydrat 1.8 gr, Protein 1.8 gr.

Squash er rik på kostfiber. Den er en fin kilde til B-vitaminet folat, vitamin C og mineralet kalium. Så det er ingen grunn til å ikke kjøpe med seg denne oftere.

Her har jeg brukt den som en spiselig form med kjøttgrateng.

 

2 Squash

1 løk

2 fedd hvitløk

400 gr kjøttdeig/hakket oksekjøtt

2 ss olje

salt og nykvernet sort pepper

  hvitost

 

Varm opp stekeovnen til 200 ºC mens du lager fyllet.

 

 Skyll og del squash i to på langs.

Bruk en skje og ta ut innmaten og finhakk denne.

Legg de uthulte squashene i ei ildfast form.

 

 

 

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Tilsett kjøttet og kjør alt sammen med en kjøkkenmaskin.

Tilsett det du skrapet ut av squashene i fyllet. Kjøres til en glatt røre.

Krydre med salt og pepper, og evt andre krydderier du liker.

 

 Legg fyllingen i squashhalvdelene og legg oppå ost.

 

Gratiner midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter,

eller til squashene er møre,

kjøttet er stekt og osten er smeltet.

Serveres rykende varme!

 

#squash #zukkini #Zuccini #fylte #hakketkjøtt #oksekjøtt #kjøttdeig #karbonadedeig #lowcarb #lavkarbo  #glutenfri #lavkalori #litefett #suntoggodt #matiovn #hjemmelaget #hjemmebakt #ovnsbakt #matfrabunnen #råvarer #dia #diabetesvennlig #lavtblodsukker

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg