Fylte squash.

 

 

Squash er en sunn og god grønnsak vi burde spise mer av.

Den har lavt innhold av kalorier og karbohydrater.

Næringsinnhold pr. 100 gr; 20.0 kcal, Fett 0.4 gr, Karbohydrat 1.8 gr, Protein 1.8 gr.

Squash er rik på kostfiber. Den er en fin kilde til B-vitaminet folat, vitamin C og mineralet kalium. Så det er ingen grunn til å ikke kjøpe med seg denne oftere.

Her har jeg brukt den som en spiselig form med kjøttgrateng.

 

2 Squash

1 løk

2 fedd hvitløk

400 gr kjøttdeig/hakket oksekjøtt

2 ss olje

salt og nykvernet sort pepper

  hvitost

 

Varm opp stekeovnen til 200 ºC mens du lager fyllet.

 

 Skyll og del squash i to på langs.

Bruk en skje og ta ut innmaten og finhakk denne.

Legg de uthulte squashene i ei ildfast form.

 

 

 

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Tilsett kjøttet og kjør alt sammen med en kjøkkenmaskin.

Tilsett det du skrapet ut av squashene i fyllet. Kjøres til en glatt røre.

Krydre med salt og pepper, og evt andre krydderier du liker.

 

 Legg fyllingen i squashhalvdelene og legg oppå ost.

 

Gratiner midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter,

eller til squashene er møre,

kjøttet er stekt og osten er smeltet.

Serveres rykende varme!

 

#squash #zukkini #Zuccini #fylte #hakketkjøtt #oksekjøtt #kjøttdeig #karbonadedeig #lowcarb #lavkarbo  #glutenfri #lavkalori #litefett #suntoggodt #matiovn #hjemmelaget #hjemmebakt #ovnsbakt #matfrabunnen #råvarer #dia #diabetesvennlig #lavtblodsukker

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg