Squash er en sunn og god grønnsak vi burde spise mer av.
Den har lavt innhold av kalorier og karbohydrater.
Næringsinnhold pr. 100 gr; 20.0 kcal, Fett 0.4 gr, Karbohydrat 1.8 gr, Protein 1.8 gr.
Squash er rik på kostfiber. Den er en fin kilde til B-vitaminet folat, vitamin C og mineralet kalium. Så det er ingen grunn til å ikke kjøpe med seg denne oftere.
Her har jeg brukt den som en spiselig form med kjøttgrateng.
2 Squash
1 løk
2 fedd hvitløk
400 gr kjøttdeig/hakket oksekjøtt
2 ss olje
salt og nykvernet sort pepper
hvitost
Varm opp stekeovnen til 200 ºC mens du lager fyllet.
Skyll og del squash i to på langs.
Bruk en skje og ta ut innmaten og finhakk denne.
Legg de uthulte squashene i ei ildfast form.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Tilsett kjøttet og kjør alt sammen med en kjøkkenmaskin.
Tilsett det du skrapet ut av squashene i fyllet. Kjøres til en glatt røre.
Krydre med salt og pepper, og evt andre krydderier du liker.
Legg fyllingen i squashhalvdelene og legg oppå ost.
Gratiner midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter,
eller til squashene er møre,
kjøttet er stekt og osten er smeltet.
Serveres rykende varme!
#squash #zukkini #Zuccini #fylte #hakketkjøtt #oksekjøtt #kjøttdeig #karbonadedeig #lowcarb #lavkarbo #glutenfri #lavkalori #litefett #suntoggodt #matiovn #hjemmelaget #hjemmebakt #ovnsbakt #matfrabunnen #råvarer #dia #diabetesvennlig #lavtblodsukker