2,5 dl (60 g) Pofiber
2 ss (30 g) Fiberhusk
4 egg
250 g cottage cheese
1 ss eplecidereddik
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Litt salt
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland alle de tørre ingrediensene i bakebolle.
Kjør sammen cottage cheese, egg, mozzarellaost og eplecidereddik i en kjøkkenmaskin til en glatt masse.
Så blandes alt det tørre i og kjøres sammen i maskinen.
Del deigen i like store emner og form som miniflutes eller rundstykker/kuvertbrød. Jeg får 8 kuvertbrød av en oppskrift, men dobler og får dermed 16 brød. evt. bruker jeg en oppskrift til en pizzabunn.
Legges på bakepapirkledd stekeplate.
Deigen er litt klissete, så det er lurt å bruke litt vann på hendene når du former brødene.
Stek midt i ovnen i 30 minutter.
Avkjøl på rist.
Avkjøl før de deles og smøres med pålegg.
Jeg bruker ofte å ha litt oregano i deigen, eller andre urter, alt etter hva jeg skal bruke brødene til.
Som kuvertbrød til supper eller gryteretter er de gode med litt urter og evt hvitløk eller ramsløk i.
Oppskriften er fritt etter denne: https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/lavkarbo-frokostbaguetter-nottefri/