Rødbeter – hjemmelaget syltede rødbeter.

Syltede rødbeter er godt til middagen og til en god grovbrødsskive med sylte eller leverpostei. Rødbeter er jo så sunt og er prikken over i en til lapskaus, pytt i panne og spekesild. Jeg lager laken uten sukker, men det er fritt frem å lage den med sukker for de som tåler det. Her er min oppskrift.

ca. 1 kg rødbeter

Syltelake:

5 dl eddik, 7 %

5 dl vann

3 dl sukker/sukrin

2-3 ts karve

Kok rødbeter med skall til de er myke, ca. 1 times tid. Avkjøl litt før du gnir skallet av dem.

Kok opp ingredienser til laken og avkjøl denne. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene glass.

Tilsett karve.

Hell over laken og sett på lokket.

Oppbevares i kjøleskapet.

Smaken utvikler seg, så det er greit å lage ferdig minst dagen før betene skal spises.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg