Syltede rødbeter er godt til middagen og til en god grovbrødsskive med sylte eller leverpostei. Rødbeter er jo så sunt og er prikken over i en til lapskaus, pytt i panne og spekesild. Jeg lager laken uten sukker, men det er fritt frem å lage den med sukker for de som tåler det. Her er min oppskrift.
ca. 1 kg rødbeter
Syltelake:
5 dl eddik, 7 %
5 dl vann
3 dl sukker/sukrin
2-3 ts karve
Kok rødbeter med skall til de er myke, ca. 1 times tid. Avkjøl litt før du gnir skallet av dem.
Kok opp ingredienser til laken og avkjøl denne. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene glass.
Tilsett karve.
Hell over laken og sett på lokket.
Oppbevares i kjøleskapet.
Smaken utvikler seg, så det er greit å lage ferdig minst dagen før betene skal spises.