Rødbeter – hjemmelaget syltede rødbeter.

Syltede rødbeter er godt til middagen og til en god grovbrødsskive med sylte eller leverpostei. Rødbeter er jo så sunt og er prikken over i en til lapskaus, pytt i panne og spekesild. Jeg lager laken uten sukker, men det er fritt frem å lage den med sukker for de som tåler det. Her er min oppskrift.

ca. 1 kg rødbeter

Syltelake:

5 dl eddik, 7 %

5 dl vann

3 dl sukker/sukrin

2-3 ts karve

Kok rødbeter med skall til de er myke, ca. 1 times tid. Avkjøl litt før du gnir skallet av dem.

Kok opp ingredienser til laken og avkjøl denne. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene glass.

Tilsett karve.

Hell over laken og sett på lokket.

Oppbevares i kjøleskapet.

Smaken utvikler seg, så det er greit å lage ferdig minst dagen før betene skal spises.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg