Høsten er her og da er det godt å bruke av alt overskuddet vi har av norske grønnsaker.
En god og varmende suppe passer godt i høstmørket.
Her er hovedingrediensen hodekål.
Sunt og godt og veldig billig på høsten. jeg lager en stor gryte full med suppe,
og fryser ned til felre raske måltider utover høsten.
Dette blir en full 5 liters gryte.
1 hodekål
5 store poteter
1 polkabete
5 gulrøtter
1 eple
400/500 gr middagspølse
vann
2-3 grønnsaksbuljongterninger
salt og pepper
Skjær pølse i biter.
Alle grønnsaker og poteter skrelles og skjæres i passende biter.
Hodekål finsnittes.
Ha alt i en gryte og tilsett vann så grønnsakene nesten dekkes.
Tilsett 2-3 buljongterninger og kok opp.
La suppa småkoke en halv times tid, til poteter og grønnsaker er møre og gjennomkokte.
Smak til med salt og pepper før servering.
Serveres rykende varm.