Hjemmelaget grønnsakssuppe med kjøttpølse.

Høsten er her og da er det godt å bruke av alt overskuddet vi har av norske grønnsaker.

En god og varmende suppe passer godt i høstmørket.

Her er hovedingrediensen hodekål.

Sunt og godt og veldig billig på høsten. jeg lager en stor gryte full med suppe,

og fryser ned til felre raske måltider utover høsten.

Dette blir en full 5 liters gryte.

 

1 hodekål

5 store poteter

1 polkabete

5 gulrøtter

1 eple

400/500 gr middagspølse

vann

2-3 grønnsaksbuljongterninger

salt og pepper

 

Skjær pølse i biter.

 

Alle grønnsaker og poteter skrelles og skjæres i passende biter.

Hodekål finsnittes.

 

Ha alt i en gryte og tilsett vann så grønnsakene nesten dekkes.

Tilsett 2-3 buljongterninger og kok opp.

La suppa småkoke en halv times tid, til poteter og grønnsaker er møre og gjennomkokte.

Smak til med salt og pepper før servering.

Serveres rykende varm.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg