500 gr kveite
1 sellerirot
2 gulrøtter
1 purreløk
1 løk
1 fedd hvitløk
3 store poteter
ca 1,5 l buljong/terning
1 dl creme fraish
1 boks matfløte
1 boks reker
hvitvin
Rens og skrell grønnsakene og skjær dem i tynne strimler ala julienne.
Kok opp fisken, skum godt og la det trekke ca 20 minutter.
Stykk opp fisken i biter, og sil krafta.
Kok grønnsakene såvidt møre i fiskekrafta, dette tar kort tid, tynne strimler, måå ikke kokes i hjel.
Visp inn fløte og creme fraich i krafta og smak godt til. Tilsett litt hvitvin mot slutten og tilsett rekene rett før servering.
Legg fisk og grønnsaker tilbake i suppen.
Serveres med varme baguetter.
2 kommentarer
Blir sulten å se på maten:)
Jeg skal også ha fisk til middag. Blir stekte uer.
Fisk er godt ja, Uer er herlog mat. Kos deg.