Fargerike, hjemmelagde chips.
Her kan alle rotgrønnsaker brukes,
men jeg bruker ofte gulrot, poteter og rødbeter.
Skjæres lett på et mandolinjern, men kan også skjæres med en potetskreller.
Poteter
Rødbeter
Gulrøtter
salt
urter
rapsolje
Rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Ha potetskivene i iskladt vann så mye av stivelsen fjernes, da blir de sprødere. Husk å tørk de godt før de has i den varme oljen, ellers kommer det til å sprute masse.
Ha alltid et lokk ved siden av gryta, i tilfelle det blir for varmt og antenner. Pass derfor på varmen.
Friter skivene gylne i varm rapsolje, sjekk med ei tresleiv om oljen er varm nok. Det skal bruse rundt tresleiva før fritering.
Ha i en neve om gangen, så de blir sprø. Tas opp med en hullsleiv og legg de på kjøkkenpapir.
Salt og timian mortres sammen og strøs over de nystekte chipsene umiddelbart etter de tas ut av frityroljen.