Potetgull og rotgrønnsaskchips.

Fargerike, hjemmelagde chips.

Her kan alle rotgrønnsaker brukes,

men jeg bruker ofte gulrot, poteter og rødbeter.

Skjæres lett på et mandolinjern, men kan også skjæres med en potetskreller.

 

 

Poteter

Rødbeter

Gulrøtter

salt

urter

rapsolje

 

Rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Ha potetskivene i iskladt vann så mye av stivelsen fjernes, da blir de sprødere. Husk å tørk de godt før de has i den varme oljen, ellers kommer det til å sprute masse.

Ha alltid et lokk ved siden av gryta, i tilfelle det blir for varmt og antenner. Pass derfor på varmen.

Friter skivene gylne i varm rapsolje, sjekk med ei tresleiv om oljen er varm nok. Det skal bruse rundt tresleiva før fritering.

Ha i en neve om gangen, så de blir sprø. Tas opp med en hullsleiv og legg de på kjøkkenpapir.

Salt og timian mortres sammen og strøs over de nystekte chipsene umiddelbart etter de tas ut av frityroljen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg