Spinat- og skvallerkålsuppe.

Nå har skvallerkålen kommet, og den beste måten å få bukt med den på, er jo å spise den opp.

Sakset fra nettet fra NIBIO: Brukt i mat og medisin
En annen tilnærming er å ta den anvendelige planten i bruk i matlaging eller som lindrende urt. I dag er skvallerkål lite brukt i moderne urtemedisin, men planten er svakt beroliggende og den har en urindrivende og betennelseshemmende virkning. Planten kan blant annet drikkes som urtete laget av bladene, roten eller frøene. Dette skal virke mot gikt og revmatisme. Eller du kan lage en kompress av skvallerkålblad eller vaske med skvallerkålte mot gikt, hemoroider, åreknuter, hudbetennelser og forbrenninger. Knuste blad kan også legges på sår og brukes til å lindre kløe etter insektstikk.

Så i dag blir det suppe med skvallerkål.
Jeg bruker samme oppskrift som når jeg lager suppe av spinat.

Denne brukes også til neslesuppe senere, når neslen kommer hit.


 Jeg bruker frossen spinat sammen med noen never skvallerkål. Kålen skylles godt og hakkes opp før den has i gryta sammen med spinaten. Tilsett vann slik at det dekker. Kok opp.
 

Når suppen har kokt noen minutter, tilsetter jeg fløte eller melk, evt. litt mer vann for å få den så tykk/tynn jeg ønsker. Jeg liker den ganske tykk. Salt og pepper må til. Og litt gurkemeie.

Blendes med stavmikser til glatt og fin suppe.

Rør gjerne inn en liten klatt smør før servering for å få en rund smak og blank suppe.

En pakke frossen spinat

ett par never skvallerkål

Ca. 6 dl vann

1 ts salt

1 ts pepper

Krydder etter ønske

1-2 dl fløte eller melk.

Server gjerne med en klatt rømme og halve hardkokte egg. Og godt brød, kanskje en foccatia?

#lavkarbo, #sukkerfri, #suppe, #skvallerkål, #urter, #glutenfri, #vegetar

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg