I dag var det kjølig ute og vi hadde lyst på noe varmende og godt til middag.
Det vi hadde i skapet var en pakke kjøttdeig av storfe, en boks hermetiske erter og en boks grovhakkede tomater, samt fløte, krydder og løk. Da ligger det an til en lettvint kjøttdeiggryte. Denne kan endres etter hva du har i skapet, og hva dere liker. Jeg pleier å knuse noen einebær i sausen på fløtebaserte gryter, jeg syns det hever smaken, minner litt om en litt rustikk viltgryte.
Start med å steke en pakke kjøttdeig i litt smør i stekepanna. Krydre med salt og grov pepper.
Tilsett deretter en boks med hermetiske erter, en boks med grovhakkede tomater, en halv løk, grovhakket. Kok opp dette i panna å la det simre til det er kokt inn og har en grytekonsistens.
Nå kan du krydre med hva du vil, og du kan også tilsette flere grønnsaker hvis du ønsker det,
rosenkål og sopp vil passe godt syns jeg.
Jeg smaker til grya med hvitløk, paprika, rosmarin sammen med noen knuste einebær.
Gryta kan godt serveres som den er, men jeg tilsatte nå en halv boks fløte som kokte inn til en tykk og kremete saus.
Serveres gjerne med en grønn salat, potetmos eller blomkålmos og gjerne godt brød.
Ingredienser
(Dette er kun retningsgivende, du kan brue hva slags kjøtt og krydder du ønsker)
400 gr. kjøttdeig
En halv løk
Et fedd hvitløk (kan sløyfes)
En boks grovhakket tomat
En boks hermetiske erter (kan godt byttes ut med en liten pose frosne, grønne erter)
Salt og grov pepper
Einebær
Rosmarin
Smør til steking
Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog site in Firefox, it looks fine
but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!