Finnbiff eller reisdyrskav er en gryte laget med reisdyrkjøtt, sopp, løk, rømme og sopp.
Serveres sammen med nykokte poteter.
Til 4 personer trenger du 900 gram kjøtt, men jeg bruker her 1,2 kg, dvs 4 poset à 300 gr,
bare fordi det er så godt med denne gryteretten oppvarmet dagen etterpå.
ca 1 kg reinsdyrskav
1 pk seterrømme
1 dl vann
5-6 knuste einebær
1 pose frosne, grønne erter
ca 1 dl tyttebær
3-400 gram ferske csjampinjong
1-2 løk i skiver
1,5 kg mandelpoteter
Ta opp reinsdyrskav fra fryseren en halvtimes tid før de skal stekes. Det er best å steke skavet halvtint. Snitt løken, og stek den i smør i en varm panne.
Del sopp i båter og brun det raskt i en panne med litt smør.
Ha det over i en gryte.
Stek skav i flere omganger på høy varme i godt med smør til det begynner å få farge.
Ha det over i gryten etter hvert.
Tilsett vann, kok opp og senk varmen.
La det hele småkoke i 10 minutter.
Tilsett seterrømme, knuste einebær, erter og tyttebær. la gryten trekke i minimum 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Hakk persille og dryss over ved servering.
Så er det bare å dekke bordet og tenne lys.
Serveres med flatbrød, potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.